Pyłek pszczeli w miodzie
towar niedostępny





Opis
Pyłek pszczeli jest niezwykle drogocennym produktem, zbieranym rzetelnie przez pszczoły. Każde ziarenko pyłku jest przenoszone na obnóżach pszczół zbieraczek - co ciekawe zawsze będzie ono pochodzić wyłącznie od jednej rośliny. Pyłek, dzięki zawartości m.in. białek, węglowodanów, lipidów, witamin (A, B, E, P), biotyny, soli mineralnych i kwasu pantotenowego jest bogatym źródłem cennych właściwości dla ludzkiego organizmu, co czyni go jednym z najchętniej spożywanych produktów pszczelich. Pyłek pszczeli w miodzie wielokwiatowym łączy w sobie właściwości pyłku oraz miodu.
Zalety pyłku pszczelego
- Stanowi uzupełnienie dziennych dawek pokarmowych - szczególnie warto się nim wspomagać w celu wzmocnienia odporności w okresie jesienno-zimowym.
- Wyrównuje poziom witamin i minerałów.
- Posiada właściwości przeciwzapalne, antybiotyczne, detoksykacyjne, adaptogenne i osłonowe.
- Obniża poziom szkodliwych tłuszczów we krwi.
- Poprawia kondycję fizyczną oraz psychiczną.
- Korzystnie wpływa na ukrwienie organizmu, a tym samym lepsze jego dotlenienie - głównie dzięki podnoszeniu poziomu hemoglobiny i czerwonych krwinek.
- Posiada mnóstwo witamin - często nawet 20 razy więcej niż w warzywach.
Dawkowanie
Warto rozpocząć stosowanie pyłku od spożycia jednej łyżeczki pyłku dziennie, stopniowo zwiększając do 1 łyżki dziennie. Należy wymieszać pyłek w miodzie w połowie szklanki letniej wody, a następnie odstawić przygotowaną mieszankę na noc. Wypić kolejnego dnia rano na czczo, po wcześniejszym wymieszaniu. Kuracja powinna trwać przynajmniej 2-3 miesiące. Zaleca się stosowanie jej w sezonie jesiennym oraz wiosennym.
Kolor ziarenek pyłku może mieć barwę od jasnożółtej po ciemnobrązową, a nawet czarną. Wszystko zależy od tego w jakim czasie i z jakich kwiatów był zbierany przez pszczoły.
Ewa
Jestem zainteresowana